De WFT Wetgeving: Wat Ondernemers die bij WenW Consultants zijn Aangesloten Moeten Weten

Gepubliceerd op 23 mei 2024 om 10:26

Wat is de WFT?

De WFT regelt het toezicht op financiële markten en instellingen in Nederland. Dit omvat onder andere banken, verzekeraars, pensioenfondsen en financiële adviseurs. De wet is bedoeld om consumenten te beschermen en de integriteit van de financiële sector te waarborgen. De belangrijkste aspecten van de WFT zijn:

 1. Vergunningen en Registraties:

  • Financiële dienstverleners moeten over de juiste vergunningen beschikken om hun diensten te mogen aanbieden.
 2. Integriteit en Zorgplicht:

  • Financiële dienstverleners moeten integer handelen en de belangen van hun klanten centraal stellen.
 3. Transparantie en Informatievoorziening:

  • Klanten moeten duidelijk en volledig geïnformeerd worden over de financiële producten en diensten die zij afnemen.
 4. Opleiding en Deskundigheid:

  • Financiële dienstverleners moeten over de juiste kwalificaties en kennis beschikken om hun klanten goed te kunnen adviseren.

Wat Moeten Ondernemers aan WenW Consultants Melden?

Om je optimaal te kunnen ondersteunen bij het naleven van de WFT, is het belangrijk dat je ons op de hoogte stelt van specifieke informatie en veranderingen in je bedrijf. Hier zijn de belangrijkste zaken die je aan ons moet melden:

 1. Vergunningen en Registraties:

  • Informeer ons over de vergunningen die je hebt en of je van plan bent om nieuwe vergunningen aan te vragen. Dit helpt ons om je te adviseren over de juiste procedures en om ervoor te zorgen dat je aan alle wettelijke eisen voldoet.
 2. Wijzigingen in Diensten en Producten:

  • Laat ons weten als je nieuwe financiële producten of diensten wilt aanbieden of als je bestaande producten wilt wijzigen. Wij kunnen je helpen om te beoordelen of je hiervoor extra vergunningen nodig hebt en of er aanvullende eisen zijn waar je aan moet voldoen.
 3. Opleidingen en Kwalificaties:

  • Houd ons op de hoogte van de opleidingen en kwalificaties van jou en je medewerkers. Dit is belangrijk om te garanderen dat je team beschikt over de juiste kennis en vaardigheden om aan de WFT te voldoen.
 4. Compliance en Risicobeheer:

  • Meld ons eventuele compliance-kwesties of risico's die je bent tegengekomen. Dit kan variëren van interne audits tot klantklachten. Wij kunnen je adviseren over hoe je deze problemen het beste kunt aanpakken en hoe je toekomstige risico's kunt minimaliseren.
 5. Klantcommunicatie en Transparantie:

  • Deel informatie over hoe je met je klanten communiceert en welke informatie je hen verstrekt over je financiële producten en diensten. Wij kunnen je helpen om ervoor te zorgen dat je communicatie duidelijk, volledig en compliant is met de WFT.